2012. július 4., szerda

Needle case, magyarul tűtartó

Megkérdeztem magamtól: miért csináltad? Mert, amiket láttam a neten nagyon tetszettek, és mert késztetést éreztem rá. Meg ugye, a csomózás nem csak karkötő készítésből áll. :)

A tengerészek a mindennapi tárgyaikat díszítették vagy készítették csomózva, csomókból...

Nekem is vannak különböző tűim, amiket vásároltam, vagy készítettem magamnak, és ugye nem volt jó, ha használat előtt a kis ládikám alján kellett kotorászni érte. Most már egy helyen vannak.

A hengeres alakot egy- valamikor alufóliát tartó- papír cső adja. Erre fogattam fel 4mm-es barna len zsinórt. Páratlan számút. (Ez fontos mert különben a fűzés nem jön ki a végén!) Az alját hálószerű fonattal díszítettem, amit innen lestem:  http://www.frayedknotarts.com/tutorials/bellrope.html
A lekötést egy 4 hajlatos 5 soros t. f. csomóval takartam el. A tartónak a tetejét 4 hajlatos hosszú t. f .csomóval (http://www.khww.net/articles.php?article_id=52) díszítettem.
A szálak elkötését a tetőn és a tartó tetején 3 menetes t. f. csomóval  (http://www.youtube.com/watch?v=fOggbaxlZro ) takartam le.
A doboz közepére egy óceán mintát (ocean mat) (http://www.netplaces.com/knots/decorative-knotting/ocean-plait-braid.htm) tettem.




1 megjegyzés:

  1. Már két megjegyzést is írtam de el tűntek.Talán a Google Fiókban van?!
    Jó a TŰ tartó.
    Ágota

    VálaszTörlés